Gepersonaliseerde Cadeaus voor de Bruidegom

Een huwelijk is een speciale gebeurtenis die in het teken staat van de liefde tussen twee mensen. Tijdens...

Lees Meer

Gepersonaliseerde Cadeaus voor de Bruidegom

Verras de bruidegom met unieke gepersonaliseerde geschenken en laat hem weten dat je aan hem denkt. Ontwerp een klassiek cadeau met een moderne twist en kies uit ons prachtige assortiment cadeaus voor hem. Door zelf een cadeau te creëren weet je zeker dat je de bruidegom zal verrassen met een origineel cadeau. We hebben een zorgvuldige selectie gemaakt van gepersonaliseerde geschenken die bij iedere bruidegom wel in de smaak zullen vallen.

Bruids-Mens

Het woord 'bruidegom' vind zijn oorsprong in 1604 en stamt af van het Oudengelse woord brȳdguma. Brȳd betekent bride, terwijl Guma (gom) staat voor man, mens of held. Daarnaast staat 'gom' ook voor het Franse 'homme', dat 'man' betekent. Vroeger werden zowel de man als vrouw aangeduid als 'bruidegom', omdat er toen nog geen vrouwelijk woord bestond. 

De bruidegom wordt in veel landen bijgestaan door de bruidsjonkers en zijn getuige. Hoewel er in Nederland nog steeds veel bruiloft plaatsvinden zonder de aangewezen bruidsmeisjes of -jonkers, heeft iedere bruidegom wel een of meerdere getuige(n). In het Engels wordt deze rol treffend aangeduid als 'the best man'. In de 16e eeuw werd deze term gebruikt om aan te duiden wie de 'beste man' was om de bruid weg te kapen van haar familie, indien deze niet tevreden was over de bruidegom. De getuige was in dit geval ook de 'beste' zwaardvechter; het 'ontvoeren' van de bruid ging er namelijk niet altijd vredelievend aan toe.  

De Taken van de Bruidegom

Er komt heel wat kijken bij het plannen van een bruiloft. Hoewel vaak wordt gedacht dat de bruid de organisatie op zich neemt, kan de bruidegom zeker zijn steentje bijdragen. Naast het schrijven van de huwelijksgeloften en het oefenen van de eerste dans, zijn er nog een heel aantal zaken die de bruidegom op zich kan nemen. Zo moet de huwelijksreis worden gepland, worden de getuigen gekozen en is ook het regelen van het vervoer een goede taak voor de bruidegom. Een mooie traditie, die we terugzien bij veel bruiloften, is het geven van een speech. Deze vindt vaak plaats na de receptie, wat het perfecte moment is voor de bruidegom om de gasten te bedanken voor het komen. Een goede speech bevat vaak een flinke dosis zelfspot en wordt vaak gevolgd door de speeches van de getuigen.
 

1 April 2001

In 2000 stemde een flinke meerderheid van de Tweede Kamer vóór de invoering van de wet 'openstelling huwelijk', waardoor mensen van hetzelfde geslacht met elkaar in het huwelijk konden treden. Op 1 april 2001 vond er een wereldprimeur plaats, toen in Nederland het allereerste homohuwelijk werd gesloten. Het eerste homohuwelijk werd voltrokken in de Stopera in Amsterdam, door burgemeester Job Cohen. Per jaar treden er nog altijd ongeveer 1400 koppels van hetzelfde geslacht in het huwelijk.  

Hoewel wordt gesproken over 'homohuwelijk', is dit geen apart geregistreerde huwelijksvorm. Het burgerlijk huwelijk wordt gezien als een verbintenis tussen mannen & mannen, vrouwen & vrouwen of vrouwen & mannen. De voorwaarden die verbonden zijn aan het huwelijk, zijn dus voor alle koppels hetzelfde.

Gepersonaliseerde Geschenken voor de Bruidegom

Tegenwoordig wordt een bruid niet meer gekidnapt door de getuige en draagt een bruidegom ook zeker wel zijn steentje bij aan het plannen van de grote dag. Of het nu een huwelijk tussen twee mannen, twee vrouwen of een man en vrouw betreft; een bijzonder en sentimenteel cadeau is de perfecte manier om de liefde te vieren. Van gepersonaliseerde manchetknopen en aanstekers tot prachtige leren tassen met fotoprint; ons assortiment bedrukte geschenken bestaat uit prachtige originele cadeaus, waar jij een vriend, broer, neef of zelfs je aanstaande zeker mee kunt verrassen.