Terug naar Site
Stoffen Bedrukken bij Bags of Love

Reviews voor Reviews voor Digitaal Bedrukte Stoffen

Stoffen Bedrukken bij Bags of Love

Digitale Prints op Stof

Vanaf € 14,00

Laat een keuze uit een groot assortiment prachtige stoffen bedrukken met je ontwerpen, patronen of foto's. Elke gewenste textielsoort wordt op b...

Lees Meer

Toevoegen aan favorieten
 • salespoint-img

  Wordt Verzonden in 1 - 2 dag(en)

 • salespoint-img

  Bezorging Nederland: € 9,95

 • salespoint-img

  Koop nu, betaal later

Textiel Bedrukken per Meter

 • Assortiment van 138 textielsoorten
 • Snelle doorlooptijden
 • Op bestelling bedrukt
 • Geen minimum bestelhoeveelheid
 • Print op materialen tot een breedte van 1,6 m
 • Verschillende zoomopties verkrijgbaar
 • Drie jaar garantie

Stoffen bedrukken op bestelling. Digitale prints op stof, op bestelling bedrukt met jouw ontwerpen met snelle doorlooptijden en meerdere leveringsopties.

Wij hebben een groot assortiment aan textielsoorten, die we op bestelling bedrukken met jouw ontwerpen, foto's of tekst. We zijn een toonaangevend bedrijf op het gebied van digitaal bedrukt textiel en het leveren van gepersonaliseerde stoffen. Daarnaast hebben we een breed assortiment producten, die eveneens gepersonaliseerd kunnen worden met jouw designs. Het hele proces vindt plaats onder één dak, waardoor we snelle productie- en doorlooptijden en een hoogwaardige kwaliteit kunnen bieden.
 • 138 verschillende stoffen
 • Groeiend assortiment aan textiel bedrukken
 • Gepersonaliseerd met jouw foto's
 • Creëer jouw eigen ontwerp
 • Geen minimum bestelaantal
 • Met de hand bedrukt op bestelling
 • Duurzame printmethoden
 • Milieuvriendelijke inkten, volledig bedrukt
 • Verschillende zoomopties

Gewicht

View Result

Samenstelling

View Result

Soort Print

View Result

Gebruik

View Result

Speciale afmetingen

View Result

Behandeling

View Result

Constructie

View Result

Transparantie

View Result

Reflectie

View Result


Gepersonaliseerde stoffen

Wij zijn een bedrijf dat gespecialiseerd is het leveren van bedrukte stoffen. Bij ons kun jij zelf jouw eigen stof creëren, door patronen, illustraties of ontwerpen te laten afdrukken op het textiel van jouw keuze. Met behulp van onze online designinterface kun je zowel een rol stof als lappen op maat ontwerpen. We hebben een breed assortiment aan materialen, die op bestelling bedrukt worden met jouw designs.

A5-formaat stofstalen met jouw ontwerp

Je kunt nu test prints laten afdrukken op A5-formaat stoffen, zodat jij nog voordat je een grote bestelling plaatst de stof en print van dichtbij kunt ervaren. We drukken je afbeelding af op de textielsoort(en) van jouw keuze. Selecteer het materiaal, upload het ontwerp en ontvang een A5-formaat staaltje van een of meerdere stoffen uit ons brede assortiment textielsoorten. Klik hier om een testafdruk op stofstalen te creëren.

Gepersonaliseerd textiel voor in huis

Gepersonaliseerde materialen zijn ideaal voor de creatievelingen en mensen die graag iets unieks willen toevoegen aan hun interieur. Van muurbekleding en gordijnen tot kunstdrukken voor aan de muur. Het digitaal bedrukken van stoffen is perfect voor de professionals die graag een kleine oplage gepersonaliseerd textiel willen bestellen of voor speciale projecten waarbij een uniek design is vereist. We produceren tevens brandwerende stoffen, indien gewenst.

Draadrichting

We drukken je ontwerp af in het gewenste formaat, zoals deze wordt getoond in de online preview. De preview komt overeen met een rol stof die van boven naar benden loopt en waarbij de breedte van links naar rechts loopt. Dit is voornamelijk belangrijk wanneer de stof gebruikt gaat worden voor kleding; zo zijn de jersey stoffen elastisch in de breedte. Als de door jou aangegeven breedte langer is dan de breedte van de rol stof, dan wordt deze 90° gedraaid zodat het ontwerp er op past.

De afwerking van de rand

We kunnen de rand van jouw stof op vier verschillende manieren afwerken:

 • Zoals het komt: We knippen rondom de afbeelding en laten een eenvoudige, misschien wat oneven, geknipte witte rand over.
 • Zoom met draad: We kunnen de stof omzomen met een keuze uit zwart of wit garen. Houd hierbij rekening met een extra productietijd van 1-2 dagen. Hieronder vind je informatie over hoe het omzomen de afmetingen van je print kan beïnvloeden. We bieden zowel een overlocksteek als een gevouwen zoom (een enkele of dubbele zoom, afhankelijk van de stof) aan, ze zijn echter niet op alle stoffen ook beide toepasbaar. Als je beide opties kunt zien, zijn ze allebei geschikt voor de desbetreffende stof, en kun je dus de omzoming kiezen die jouw voorkeur heeft.
 • Op de rand geknipt: We knippen netjes op de rand van jouw afbeelding. Wanneer jouw ontwerp een rand of kader bevat, knippen we dus rondom deze rand. Neemt je design de hele stof in beslag, dan knippen we netjes rondom de randen van dit design. Houd er rekening mee dat we, wanneer we langs de lijn knippen, tegen de vleug van de stof in moeten knippen. Dit is de standaardprocedure voor het knippen van stof. Dit betekent dat er bij enkele stoffen, zoals de Georgette en Mulmul, die licht golvend zijn, wat rafeling op kan treden. Dit is onvermijdelijk, omdat bij het knippen de structuur van de stof wordt gevolgd.

Al onze stoffen worden met de hand geknipt, met de grootste zorg en aandacht. Als de rand van je stof er ongelijk uitziet, of licht gerafeld is, dan betekent dit niet dat er een fout in de stof zit. Het is bij bepaalde stoffen niet altijd mogelijk om een perfecte rechte lijn te knippen, dus houd hier a.u.b. rekening mee bij het creëren van jouw design. Als je vragen hebt of je wil graag meer details omtrent onze knipmethodes, neem dan contact met ons op, we nemen graag alles met je door.

Digitaal bedrukken van natuurlijke stoffen

Bij het bedrukken van 100% natuurlijke stoffen, kunnen kleuren wat zachter overkomen; dit creëert een authentieke 'washed out' look. Kleuren en details worden nog steeds uitstekend weergegeven, maar vanwege de natuurlijke vezels zullen ze minder intens overkomen dan op polyesterstoffen of polyestermixen. We adviseren om het contrast in je afbeelding te vergroten of een van onze stalenpakketten te bestellen, zodat je de verschillende materialen en hun printkwaliteiten van dichtbij kunt ervaren alvorens je een grote bestelling plaatst.

Marges voor zomen en krimpen

Bij Contrado - het hoofdkantoor van Bags of Love - hebben we een volledige Knip & Naai service. We kunnen jouw bedrukte stoffen tegen een kleine meerprijs omzomen. (Houd hierbij rekening met een extra productietijd van 1 à 2 dagen). We creëren een smalle enkele- of dubbele zoom, waarvoor doorgaans 5 tot 20 mm van het materiaal wordt gebruikt, afhankelijk van de dikte van de stof. Wanneer je een stuk stof van 100 cm x 100 cm bestelt, zal deze na het omzomen ongeveer 98,5 x 98,5 zijn (houd naast de zoom ook rekening met een minimale krimpwaarde van 2%). Hoe dikker de stof is, hoe groter de zoom wordt. Je kunt kiezen uit een zwarte of witte draad. Bij onze zijdesoorten en andere lichte stoffen, zal de zoom aan een kant recht zijn (verticaal langs de rol) en aan de andere kant licht golvend. We gebruiken de volgende hoeveelheid van de stof voor het maken van de zoom, om de zoom te kunnen verwerken moet jij je print dus groter maken:

  • Voor lichte stoffen, zoals zijdesoorten gebruiken we 6-8 mm voor de zoom (dubbele zoom), over de gehele breedte/lengte is dit ca. 12-16 mm
  • Voor middelzware stoffen die rafelen gebruiken we 15-20 mm voor de zoom (dubbele zoom), over de gehele breedte/lengte is dit ca 35-40 mm
  • Bij stugge/zware/niet-rafelende stoffen wordt 15-20 mm voor de zoom gebruikt (enkele zoom), over de gehele breedte/lengte is dit ca. 35-40 mm

Al deze afmetingen zijn bij benadering bepaald en kunnen dus variëren. Met de krimpwaarde inbegrepen, kan dit dus een aanzienlijk verschil opleveren in vergelijking met de bestelde afmetingen, houd hier a.u.b. voldoende rekening mee bij het ontwerpen van jouw stof. Afhankelijk van de structuur van het weefsel, krimpen onze stoffen 2% tot 8%, met een gemiddelde van 2,5%.

Wanneer je de stof wil laten omzomen, moeten de afmetingen minimaal 30 cm x 30 cm zijn.
 

Patronen creëren op textiel

Het is mogelijk om een patroon met een herhaald effect te creëren in ons ontwerpsysteem. Dit is heel makkelijk met onze online functies. Je kunt ook voorafgaand aan het ontwerpen een patroon creëren en deze uploaden. Hierboven vindt je een video waarin wordt uitgelegd hoe je eenvoudig een herhaalpatroon kunt creëren met behulp van onze online software.

Garantie: Drie jaar garantie op de stofstructuur van alle materialen. Drie jaar garantie op de door sublimatiedruk verkregen print in HD-kleur (excl. natuurlijke vezels die met pigment zijn bedrukt).

Korting

Neem voor groothandelskortingen contact op met onze klantenservice.

 

Modernste technieken

Met behulp van de nieuwste sublimatie druktechnieken, kunnen we prints creëren met diepe, intense  kleuren en een geweldige reproductie van kleuren. Met behulp van onze moderne druktechnologieën levert zelfs het bedrukken van katoen en zijde prachtige resultaten op. We maken gebruik van duurzame processen, kleurvaste en milieuvriendelijke inkten en proberen ook ons afval te minimaliseren.

Bij de katoenen stoffen Pima Lawn, Katoen-Linnen en Janice Poplin Katoen kunnen er, door het natuurlijke karakter van de textielsoorten, wat kleine witte puntjes zichtbaar zijn op het bedrukte materiaal. Dit is het gevolg van katoenpluis dat na het printproces wordt verwijderd en zo de witte basis van de stof onthult. Dit is volkomen normaal en kan dan ook niet vermeden worden. Het heeft echter geen invloed op de kleursterkte en gedetailleerde aard van jouw print.

 

Printrichtlijn

 • DPI-Print Guideline Icon

  Wat is de beste resolutie voor mijn prints?

  Bij het bedrukken van onze stoffen hanteren we een resolutie van 200 dpi. Deze resolutie combineert een hoge kwaliteit print met een goede bestandsgrootte. Om interpolatie en verstoringen te vermijden, adviseren we je afbeelding te schalen naar 100% bij 200 dpi. Onze ontwerpprogramma werkt met een verkeerslichtsysteem, waar de verschillende kleuren de kwaliteit van jouw afbeelding aangeven. Wanneer de resolutie te laag is om te printen, wordt dit hier getoond. Als jij je ontwerp opnieuw uploadt met een hogere resolutie, zal het verkeerslicht van kleur veranderen. Naast het verkeerslicht wordt ook een bericht getoond, dat laat zien of de resolutie van je afbeelding van voldoende kwaliteit is.  

 • scaling-Print Guideline Icon

  Wordt mijn afbeelding automatisch in grootte aangepast?

  Het ontwerp dat jij hebt geüpload wordt automatisch vergroot of verkleind, zodat het aansluit bij de maat stof die jij hebt gekozen. Je kunt de afmetingen van de stof aanpassen bij 'Afdrukformaat' onder het kopje 'Afbeelding Product'. Om te bekijken hoe deze afmetingen bij de maten van je afbeelding/ontwerp passen, kun je naar 'Afbeeldingen & Tekstfuncties' gaan, onder het kopje 'Kwaliteitsinformatie'. Hier kun je tevens de afmetingen van je afbeelding aanpassen.

 • RGB-CMYK Print Guideline Icon

  Welk kleurenmodel adviseren jullie - RGB of CMYK?

  We raden altijd aan om afbeeldingen te uploaden die binnen de RGB-kleurruimte liggen. Voor de beste kleurresultaten is het verstandig om foto's gebruiken met een sRGB-profiel. Om dit profiel te selecteren moet je in je bewerkingssoftware voor de RGB-werkruimte kiezen en het kleurprofiel instellen op sRGB (volledige naam: sRGB IEC61966-2.1)

 • Print-Roll Length Fabric Guide Icon

  Wat is de maximale stoflengte die ik kan laten bedrukken?

  Bij het grootste deel van onze stoffen zit er geen limiet aan de lengte die jij kunt laten bedrukken. In het preview-scherm kunnen we maximaal 10 meter van de stof tonen, zodat jij een idee krijgt van de print. Dit betekent echter niet dat dit ook de maximale printlengte is. Als jij een langer stuk stof wil bestellen, kun je eenvoudig de hoeveelheid verhogen (bijv. x 2 voor 20 m of x 4 voor 40 m) en zoveel stof bestellen als jij wil. Bij grotere hoeveelheden wordt ook een automatische korting toegepast. Hoewel er aan de lengte geen limiet zit, heeft iedere stof wel een maximale breedte. Deze kun je terugvinden op de pagina van de specifieke stof of in onze designinterface. 

 • Borders-Print Guideline Icon

  Is het slim om witruimte op te nemen in mijn ontwerp? 

  Ja, het wordt geadviseerd wat ruimte rondom je ontwerp over te laten; deze ruimte kan dienen als knipruimte of als extra rand. Wanneer we je materialen bedrukken, of stofstaaltjes versturen, knippen we de randen van de stof in rechte lijnen en laten ongeveer een rand van 5 mm over. We kunnen de stof ook netjes op de rand knippen; hier wordt een kleine toeslag voor gerekend.

 • crocking-Print Guideline Icon

  Wat wordt er bedoeld met crocking?

  Met crocking wordt de vervaging van de print in de vouwen van de stof aangeduid. Deze vervaging kan optreden bij bedrukte natuurlijke stoffen, vooral wanneer deze veel gebruikt of gewassen worden. Door deze materialen met de hand te wassen op lage temperatuur, kan de kans op crocking worden geminimaliseerd. Wil jij voorkomen dat deze vervaging optreedt? Dan adviseren we een van onze stoffen op polyesterbasis te kiezen.

 • organics-Print Guideline Icon

  Is het gebruikelijk dat kleuren lichter overkomen op biologische stoffen?

  Ja, onze biologische stoffen worden niet voorzien van een extra coating, zoals onze niet-biologische stoffen. Dit zorgt ervoor dat de stof de inkten tot diep in de vezels absorbeert, waardoor de kleursterkte wat kan verminderen (tot ongeveer -40%). Wanneer je graag een print met felle, levendige kleuren wil, raden we aan een van onze niet-biologische stoffen te kiezen.

 • Transfer-Print Guideline Icon

  Kan ik mijn eigen stof aanleveren om te laten bedrukken?

  Helaas niet, al onze stoffen worden zorgvuldig getest, zodat we de beste printresultaten kunnen garanderen, en onze voorzieningen zijn hier perfect op ingespeeld. Wil jij jouw eigen stof toch van een print voorzien? Dan kun je kiezen voor ons bedrukte sublimatiepapier, waarmee je m.b.v. een hittepers je ontwerpen toch op je eigen stoffen kunt drukken.

 • Jpeg-Tiff Print Guideline Icon

  Wat is het beste bestandsformaat: TIFF of JPEG?

  Als jouw ontwerp vrij eenvoudig is en weinig complexe details bevat, dan kan deze worden opgeslagen als jpeg-formaat. Bij designs met veel kleuren en details adviseren we echter deze op te slaan als tiff-bestand. 

 • Shrinkage-Print Guideline Icon

  Kunnen de materialen door het printproces krimpen?

  Net zoals bij gelijksoortige textieldruk-processen, kan er enige krimp optreden bij het bedrukken van onze stoffen. Hoewel de krimpwaarde afhankelijk is van het specifieke materiaal, kun je over het algemeen uitgaan van krimpwaarde van 2-8%. Omdat krimpen geen exacte wetenschap is, kan de hoeveelheid krimp per oplage verschillen. We adviseren dan ook om altijd net wat meer te bestellen dan je denkt nodig te hebben.

 • Print-Both Sides Print Guideline Icon

  Kan ik mijn stof dubbelzijdig laten bedrukken?

  Veel van de stoffen in ons assortiment zijn semi-transparant, waardoor we deze service helaas niet aanbieden.

 • Labels-Print Guideline Icon

  Kan ik labels bestellen in een stof naar keuze? Worden alle labels geleverd in hetzelfde formaat?

  Op dit moment worden al onze stoffen labels gemaakt van satijn. Voor nu geloven we dat dit het beste materiaal is voor het maken van labels, maar het kan zijn dat we ons aanbod in de toekomst uitbreiden. Alle labels worden in dezelfde maat geleverd. Wanneer jij een ander materiaal of andere maat label wil, kun je altijd een stuk stof naar keuze bestellen en hier zelf labels van maken.

 • Eco friendly Printing

  Hoe zorgen jullie voor een milieuvriendelijk printproces?

  Omdat we ons productieproces zo milieubewust mogelijk willen uitvoeren, worden al onze stoffen bedrukt met inkten op waterbasis. Deze inktsoorten bevatten geen chemicaliën of oplosmiddelen. De printmethode die we gebruiken verbindt de inkten en patronen met de stoffen met behulp van hittedruk, waardoor zo min mogelijk waterverspilling optreedt (wat wel kan gebeuren bij stoomprocessen). Het printen, het vervullen van de bestellingen en de volledige productie vinden plaats onder één dak. Daarnaast vouwen we de stoffen netjes op en leveren die in verpakkingen die milieuvriendelijker zijn én minder ruimte innemen dan kokers. Hiermee besparen tot wel 150 kokers per week en zorgen we tevens dat de ruimte in de bestelbus optimaal wordt benut. (Delicate stoffen worden altijd zorgvuldig ingepakt).

 • colour palette

  Kan er kleurverschil zitten tussen de bedrukte stoffen van verschillende bestellingen?

  Hoewel het zelden voorkomt, kunnen de kleuren van verschillende oplagen van dezelfde prints licht verschillen. Het is onwaarschijnlijk dat dit verschil duidelijk zichtbaar zal zijn (zo zal het oranje deel van een print niet ineens een rode kleur hebben). De variaties verschillen per stofsoort, vanwege de verscheidene texturen en samenstellingen. Natuurlijke stoffen leveren wat zachtere kleurtinten op, terwijl prints op polyester juist wat levendiger overkomen. We werken echter constant aan het verbeteren van onze kleurprofielen.


Naadtoeslag voor Zomen & Krimpen

Hemming Options ICON

Haal alles uit onze volledige knip- & naaiservice. Bij Bags of Love bieden we o.a. verschillende zoomopties aan tegen een kleine meerprijs. We creëren een enkele of dubbele zoom die gebruikelijk 5 tot 20 mm van de rand van de stof in beslag neemt (afhankelijk van de dikte van het materiaal). Houd hier a.u.b. rekening mee bij het bestellen van gepersonaliseerde stoffen met zoom (bereken hierbij ook de mogelijke krimpwaarde). Hoe dikker de stof, des te groter de zoom. Je bedrukte textiel wordt omgezoomd met zwart of wit garen. Bij lichte geweven materialen en zijdesoorten, zal de zoom aan een kant licht golven. Houd bij het bepalen van de afmetingen rekening met de volgende naadtoeslag:

 • Lichte Stoffen (20-100 g/m²): Bij zijdesoorten en andere lichte stoffen, wordt er 6-8 mm gebruikt voor de zoom (dubbele zoom) - bereken dus een naadtoeslag van breedte/hoogte + 12-16 mm.
 • Middelzware stoffen (101-200 g/m²): Bij middelzware stoffen die rafelen, wordt er 15-20 mm gebruikt voor de zoom (dubbele zoom) - bereken dus een naadtoeslag van breedte/hoogte + 35-40 mm.
 • Stevige/Zware stoffen & stoffen die niet rafelen: Bij deze stoffen wordt er 15-20 mm gebruikt voor de zoom (enkele zoom) - bereken dus een naadtoeslag van breedte/hoogte + 35-40mm
Deze afmetingen zijn bedoeld als richtlijn en kunnen dan ook variëren. Zorg dat je, voordat je een bestelling plaatst, de informatie omtrent naadtoeslagen goed doorneemt, omdat de zoom- en krimpmarges de afmetingen zeker kunnen beïnvloeden. Afhankelijk van de weefstructuur hebben onze materialen een krimpwaarde van 2% tot 8%, met een gemiddelde van 2,5%.
 

Kies uit drie soorten rand

We kunnen onze stoffen op drie manieren leveren.
 • Zonder afwerking: We knippen met een schaar rondom jouw ontwerp en laten een - mogelijk ietwat onregelmatige - witte rand over. 
 • Zoom met draad: We kunnen jouw stof omzomen met wit of zwart garen. Bij het omzomen van stoffen duurt de totale productietijd 1-2 dag(en) langer. Raadpleeg de bovengenoemde afmetingen om in te schatten hoe de zoom de maten van je print beïnvloedt. We leveren stoffen met een gevouwen zoom (enkel of dubbel, afhankelijk van het materiaal) of een overlocksteek. De verschillende zoomopties zijn echter niet voor elk materiaal geschikt. In de designinterface kun je zien uit welke opties je kunt kiezen. Wanneer slechts een optie zichtbaar is, betekent dit dat dit de enige geschikte zoom is voor het materiaal van jouw keuze. 
 • Op de rand geknipt: Bij deze afwerkingsoptie wordt er, in tegenstelling tot de 'zonder afwerking' optie, netjes op de rand van je ontwerp geknipt, tegen de vleug van de stof in. Als jij gekozen hebt voor een rand rondom je ontwerp, dan knippen we netjes rondom deze rand. Neemt het ontwerp de hele stof in beslag, dan knippen we zorgvuldig rondom de rand van dit ontwerp. We knippen tegen de vleug in, omdat dit de standaard manier is om stoffen te knippen. Bij lichtere materialen, zoals de Georgette of Mulmul, kan de stof wat gaan rafelen. 
Al onze stoffen worden volledig met de hand geknipt met zorg en aandacht. Bij enkele stoffen is het niet mogelijk om een perfecte rechte lijn te knippen. Mocht de rand er wat ongelijkmatig eruitzien of wat rafels hebben, houd er dan rekening mee dat dit vaak bij het soort materiaal hoort. Als je vragen hebt of graag meer wil weten over de manier waarop wij stoffen knippen of afwerken, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. We nemen alles graag met je door. 

Voor meer informatie over onze stoffen, bekijk onze FAQs

Let op: Omdat al onze producten handgemaakt worden op bestelling, kunnen de afmetingen licht variëren. 

Trending: