Gepersonaliseerde Cadeaus voor de Bruid

Wanneer een goede vriendin, zus, nichtje of misschien zelfs je moeder in het huwelijksbootje stapt, is dat...

Lees Meer

Gepersonaliseerde Bruid Cadeaus met een persoonlijk tintje

Hoewel er vaak veel gasten aanwezig zijn op een bruiloft, is trouwen ook zeker iets heel persoonlijks. Twee mensen gaan op dit bijzondere moment een verbinding aan voor het leven. Deze gelegenheid vraagt dan ook om een bijzonder en gedenkwaardig geschenk. Onze gepersonaliseerde cadeaus voor de bruid bestaat uit een groot assortiment prachtige geschenken, die jij volledig naar wens kunt ontwerpen. Verras de bruid met een prachtig cadeau met een persoonlijk en uniek accent.

Een Chef of een Heilige?

Hoewel de herkomst van het woord 'bruid' niet precies te achterhalen is, zijn er twee verschillende betekenissen van het woord die mijlenver uit elkaar liggen. Er wordt beweerd dat de term 'bruid' afstamt van het Oudengelse (Angelsaksische) 'bryd'. 'Bryd' stamt weer af van het Germaanse 'brũ', wat letterlijk koken, brouwen of bouillon maken betekent. Vroeger werden deze taken gezien als de primaire rol van de schoondochter. 

Daarnaast wordt gesuggereerd dat het woord 'bruid' afstamt van Sint-Brigida (ook Bridget van Kildare), een van de belangrijkste heilige uit Ierland. Bridget van Kildare wordt geroemd om haar vrijgevigheid. Veel van de wonderen die geassocieerd worden met Sint-Brigida worden toegeschreven aan vrouwen, voornamelijk op het gebied van genezing of huishoudelijke taken.

Say Yes to the Dress

In Europa en Noord-America dragen bruiden vaak een speciale jurk op hun trouwdag. Deze veelal chique jurken zijn vaak wit van kleur en worden alleen op deze grote dag gedragen. Dit is echter niet altijd zo geweest. Voor 1850 was het normaal dat een vrouw op haar bruiloft haar allermooiste jurk zou dragen, ongeacht de kleur. Vooral rijke vrouwen kochten nieuwe jurken in hun favoriete kleur, speciaal voor hun huwelijk. Hoewel ze verwacht werden deze jurk voor het eerst te dragen op hun bruiloft, zou het kledingstuk ook na de grote dag door de vrouwen gedragen worden.

Daar Komt De Bruid

Nadat koningin Victoria een witte jurk droeg op haar bruiloft, kozen steeds meer bruiden voor het dragen van een witte trouwjurk. In de 20e eeuw werden witte bruidsjurken alleen gedragen bij een eerste huwelijk, omdat deze kleur symbool stond voor maagdelijkheid. Witte jurken werden gezien als het toonbeeld van rijkdom en macht, omdat het luxe jurken waren die veel onderhoud vereisten. Decennia later werd de kleur jurk niet meer direct geassocieerd met maagdelijkheid en droegen vrouwen een witte, crème of ivoorkleurige jurk, ook wanneer dit hun 2e of 3e huwelijk betrof.

Kleur Bekennen

Tegenwoordig wordt er in westerse landen steeds vaker gekozen voor een kleurrijke bruidsjurk. Buiten deze landen, dragen bruiden gebruikelijk een jurk die past bij hun geloof of aansluit bij de nationale klederdracht. In de Aziatische cultuur is het dragen van een witte jurk heel ongebruikelijk, omdat deze kleur geassocieerd wordt met rouw en de dood. Buirden kiezen er daarentegen vaak voor om een rode jurk te dragen, omdat deze kleur levendigheid en gezondheid representeert. Wat de kleur ook is; bruidskleding is vaak te herkennen aan de prachtige versiering, zoals appliqué, kant of kralen.

Something Old, Something New...

...something borrowed, something blue. Dit traditionele Engelse gedicht is bij veel mensen wel bekend. Elke regel symboliseert iets dat de bruid op haar huwelijk moet dragen, om een gelukkig huwelijk te garanderen. Het 'something old' staat voor het beschermen van het kind. Blauw was een teken van ontrouw, waardoor het dragen van 'something blue' een trouw huwelijk zou garanderen. Het geleende item moet afkomstig zijn van een andere gelukkige bruid en 'something old' (iets ouds) stond garant voor optimisme voor de toekomst. Hoewel er inmiddels verschillende interpretaties bestaan van het gedicht, worden de regels nog altijd door veel bruiden nageleefd.

Bescherming tegen het 'Boze Oog'

In het Victoriaanse tijdperk werd beweerd dat de oude en blauwe items de bruid zouden beschermen tegen het 'Boze Oog'. Dit was een vloek die slechts met één kwaadaardige blik aan de bruid kan worden overgedragen. Deze vloek zou de bruid onvruchtbaar kunnen maken. Het geleende item - 'something borrowed' - was vaak het ondergoed van een vrouw die al kinderen had gehad. Dit beschermde de bruid op twee manieren. Ten eerste werd beweerd dat hierdoor het 'Boze Oog' zou denken dat de bruid al vruchtbaar was, waardoor de vloek niet zal werken en ten tweede zou door dit ondergoed vruchtbaarheid op de bruid worden overgedragen.

Unieke Cadeaus voor de Bruid

Onze prachtige selectie gepersonaliseerde cadeaus voor haar, stelt jou in staat om de bruid te verrassen met een volledig uniek geschenk. Of het nu 'something blue' of 'something new' is, de touwtjes liggen in jouw handen. Ontwerp dus een prachtig en origineel cadeau voor de bruid, om dit bijzondere moment in haar leven te vieren.