Producten

 • Stoffen: afwerking, zomen en krimpwaarde

  Knippen:

  We kunnen de rand van jouw stof op vier verschillende manieren afwerken:
  Zoals het komt: We knippen rondom de afbeelding en laten een eenvoudige, misschien wat oneven, geknipte witte rand over.
  Zoom met draad: We kunnen de stof omzomen met een keuze uit zwart of wit garen. Hieronder vind je informatie over hoe het omzomen de afmetingen van je print kan beïnvloeden.
  Op de rand geknipt: We knippen netjes op de rand van jouw afbeelding.

  Marges voor zomen en krimpen:
  Wanneer je ervoor kiest de stof te laten omzomen, bieden we verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een gevouwen zoom (een enkele of dubbele; afhankelijk van de soort stof), die een rechte naad oplevert, of  een overlocksteek die rondom de rand van de stof gestikt wordt. De soorten zoom zijn echter niet op alle stoffen ook beide toepasbaar. Als je beide opties kunt zien, zijn ze allebei geschikt voor de desbetreffende stof, en kun je dus de omzoming kiezen die jouw voorkeur heeft.


  Bij de gevouwen zoom creëren we een smalle enkele- of dubbele zoom, waarvoor doorgaans 5 tot 20 mm van het materiaal wordt gebruikt, afhankelijk van de dikte van de stof. Wanneer je een stuk stof van 100 cm x 100 cm bestelt, zal deze na het omzomen ongeveer 98,5 x 98,5 zijn (houd naast de zoom ook rekening met een minimale krimpwaarde van 2%). Hoe dikker de stof is, hoe groter de zoom wordt. Je kunt kiezen uit een zwarte of witte draad. Bij onze zijdesoorten en andere lichte stoffen, zal de zoom aan een kant recht zijn (verticaal langs de rol) en aan de andere kant licht golvend. We gebruiken de volgende hoeveelheid van de stof voor het maken van de zoom, om de zoom te kunnen verwerken moet jij je print dus groter maken:

  • Voor lichte stoffen, zoals zijdesoorten gebruiken we 6-8 mm voor de zoom (dubbele zoom), over de gehele breedte/lengte is dit ca. 12-16 mm
  • Voor middelzware stoffen die rafelen gebruiken we 15-20 mm voor de zoom (dubbele zoom), over de gehele breedte/lengte is dit ca 35-40 mm
  • Bij stugge/zware/niet-rafelende stoffen wordt 15-20 mm voor de zoom gebruikt (enkele zoom), over de gehele breedte/lengte is dit ca. 35-40 mm

  Al deze afmetingen zijn bij benadering bepaald en kunnen dus variëren. Met de krimpwaarde inbegrepen, kan dit dus een aanzienlijk verschil opleveren in vergelijking met de bestelde afmetingen, houd hier a.u.b. voldoende rekening mee bij het ontwerpen van jouw stof. Afhankelijk van de structuur van het weefsel, krimpen onze stoffen 2% tot 8%, met een gemiddelde van 2,5%.

 • Een ontwerp op een gevouwen label plaatsen

  Je kunt je ontwerpen op de stoffen labels plaatsen zoals jij wil, maar er zijn wel wat dingen om rekening meer te houden:

  • De design interface toont stippellijnen op alle labels. Deze geven aan hoe je je label normaal gesproken in je kleding stikt. Dit is slechts een indicatie om je te helpen met je ontwerp.
  • In het geval van een gevouwen label, zodra je op "Preview en Kopen" klikt toont de interface de voor- en achterkant van je label en de stippellijnen om te stikken. Controleer je ontwerp en roteer het als dat nodig is.
  • Tip: print je ontwerp of maak een papiertje ter grootte van je label en vouw het om te zorgen dat de design interface en je prototype er goed uitzien
  Als er tekst op je label staat moet je er rekening mee houden dat de online preview groter lijkt dan het eindresultaat. Bekijk de lineaal links bovenaan de design interface en zorg dat je tekst groot genoeg is. Printing on fabric will always look slightly different than on screen or paper.
  Bekijk hierboven een voorbeeld van de design interface (voor- en achterkant) / preview / afgewerkt product. Hou er rekening mee dat het ontwerp in dit geval geroteerd is door de klant:
  1. Voorkant van het label (na het kiezen van de grootte / vouwen of niet / aantal in het "Product Opties" tabblad
  2. Achterkant van het label
  3. Preview nadat je op "Preview en Kopen" klikt
  4. Afgewerkt label : voorkant / achterkant / ongevouwen

  Met deze link ga je terug naar de Stoffen Label pagina.
   

 • Labels "do's and don'ts"

  Hou het ontwerp van je label netjes en duidelijk.

  Gebruik geen lettertypes kleiner dan 10pt. Gebruik geen lichte of dunne lettertypes. Hou rekening met de grootte van het label dat je ontwerpt. Kleine labels hebben alleen plek voor een logo. Voor labels met wasvoorschriften of veel tekst is het beter om voor grotere labels te kiezen.  

 • Stof : Neopreen 3,5mm

  Sterke contrasten, zoals zwarte tekst op een lichte achtergrond, werken niet goed op ons 3,5 neopreen.

  Grote effen vlakken worden ook niet mooi. Voor neopreen kun je het beste kiezen voor patronen of kleuren met weinig contrast.

  Klik hier voor meer informatie over neopreen en om je eigen neopreen te ontwerpen.

 • Je aansteker vullen en de vuursteen vervangen  WAARSCHUWING:

  • Vul de vloeistof bij in een goed geventileerde ruimte op een niet-brandbaar oppervlak
  • Zorg dat de aansteker volledig is afgekoeld voordat je hem uit elkaar haalt
  • Hou de aansteker uit de buurt van kinderen
  • Gebruik alleen geschikte aanstekervloeistof. Gebruik geen petrol of spiritus
  • Bewaar aanstekervloeistof in een koele en donkere ruimte,buiten bereik van kinderen
  • Overvul de aansteker niet met aanstekervloeistof
  • Laat de aansteker niet langer dan 30 seconde branden, om te voorkomen dat deze oververhit raakt en brandwonden veroorzaakt
  • Gebruik voorzichtig en verantwoordelijk

  Om je aansteker te vullen met aanstekervloeistof

  1: Verwijder de case. Open het deksel en pak het klepje goed vast en haal de aansteker uit de case. Duw het klepje aan de kant.

  2: Hou de aansteker ondersteboven en duw met een paperclip het viltje aan de kant.

  3:Vul voorzichtig met aanstekervloeistof. Als de vloeistof zichtbaar is bovenin is hij vol genoeg. Wacht 10 seconde, dan herhalen. Als het katoen doordrenkt blijft is je aansteker vol. Als er vloeistof onderuit lekt heb je er teveel vloeistof in gedaan. Leg de aansteker op een niet-brandbaar oppervlak en laat overtollige brandstof 5 minuten verdampen.

  4:Plaats de aansteker terug in zijn case, zorg dat hij er helemaal in zit. Veeg de aansteker en je handen schoon om overgebleven vloeistof te verwijderen.

  5:Laat je aansteker 2-3 minuten liggen met het deksel open. STEEK HEM NIET AAN. Zo kan overgebleven aanstekervloeistof aan de buitenkant van de case verdampen.

  6:Test met het duimwiel of je aansteker werkt. 

  Om het vuursteentje in je aansteker te vervangen.

  1: Verwijder de case. Open het deksel en pak het klepje goed vast en haal de aansteker uit de case. Duw het klepje aan de kant.

  2:Hou de aansteker ondersteboven. Gebruik een kleine platte schroevendraaier om de platte schroef los te draaien (tegen de klok in).

  3:Verwijder de schroefkop met de veer. Hou de aansteker ondersteboven en tik op de bovenkant om overgebleven vuursteen te verwijderen.

  4:Laat een nieuwe vuursteen in de buis vallen. Doe de veer weer terug en zet hem vast (met de klok mee). Draai de schroef niet te vast.

  TIP:Bewaar een of twee reserve vuursteentjes onder het vilt.

 • Stikselpatronen

  Als gevolg van onze maximale afdrukbreedte van 1,5m moeten grotere overtrekken of hoeslakens op verschillende panelen bedrukt worden en door ons team van in-house experts gestikt worden. Elk ontwerp of foto is anders, daarom hebben we 4 verschillende stikselpatronen om uit te kiezen. Kies het patroon dat het beste bij je compositie past.

  Hou er rekening mee dat er bij het stikken een kleine mismatch of afbeeldingsverlies plaats kan vinden in de zoom. We doen wat we kunnen om dit te minimaliseren. Probeer bij het uploaden van afbeeldingen of toevoegen van tekst te vermijden dat je belangrijke details zoals gezichten over deze zoomlijnen plaatst, omdat deze moeilijk helemaal recht te stikken zijn.

 • Een bagagelabel of sleutelhanger maken


 • Je klokmechanisme installeren

  Met het kaartje in je pakket zou het makkelijk moeten zijn om je klokmechanisme te installeren, maar als het niet lukt of als je het kaartje niet hebt kun je de instructies hierboven volgen.

 • Fotoglas: de metalen pinnen vast schroeven

  1. Neem de twee metalen pinnen
  2. Schroef het bovenste gedeelte los
  3. Als de schroef niet lang genoeg is:
   1. Schroef hem met de hand los
   2. Als de schroef te strak zit: gebruik een inbussleutel in maat 2 om hem los te schroeven (niet meegeleverd)
  4. Plaats de metalen pinnen in de gaatjes in het foto glas en schroef ze erin 
  5. Je fotoglas is klaar  

 • Kussenhoes en vulling


  We maken Grote 50cm en Medium 40cm vierkanten kussenhoezen voor over een vulling van respectievelijk 60cm en 45cm (om de hele hoes netjes te vullen).


  Ontwerp een volledig kussen (hoes + vulling)
  Of maak en bestel alleen een kussenhoes.